www.srpskakuca.org.rs

Дариа Данка Декић - Моја права

Дариа Данка Декић je рођена у Београду 27. марта 2008. г. од оца Саше Декић и мајке Радмиле Ор- ловић. Једно веома умиљато и драго дете, освајала je око себе, како старије тако и оне млађе. Са непуне три године полази у УМС школу за младе таленте у Београду и ту се упознаје са часовима глуме, плеса, енглеског језика, манекенства, лепог причања и новинарства. Појављује се у многим спотовима и рекламама за децу. Прво представљање пред публиком изводи са својим другарима у Театру Т у Београду са непуне четири го- дине. Нешто млађа од своје генерације, креће у пред- школску групу a притом и први разред. Ha почетку првог разреда, појављује се у емисији "Лагалица" и већ тад помиње дечија и њена права. Од тад, Дариа Данка по- чиње да прихвата своје обавезе веома озбиљно, и ако њене играчке, лопте и луткице и даље нису биле усам- љене. Користила je сваку прилику за игру и дружење као и дан -данас. У том периоду креће њена маштови- тост и писање песмица, наравно уз помоћ учитељице Мире, која би неретко инсистирала на неком стиху од Дарие Данке. Учитељица je препознала њен таленат за писање и убудуће je бодрила и надахњивала. Почиње да тренира пливање у ПК "Ребро" и то веома успешно и активно. Освајач je многих медаља на такмичењима широм наше земље. Укључује се и у школу страних језика коју годинама успешно похађа. У школи се сме- њују многа такмичења и конкурси на које се редовно одазива, такође са великим успесима. Освајач je већине медаља и пехара у групној формацији са плесном шко- лом "Врачар" коју годинама похађа. Од недавно тренира и рукомет. Што се писања тиче и велике подршке учи- тељице Мирјане и нас родитеља то се наставља и даље. Песме се нижу a њена учешћа на конкурсима постају за-

пажена и награђена. Први пут се њена песма "Moja права" објављује у књизи "100 младих талената срем- ског округа 2018” у издању Културно-издавачког центра "Српска кућа" из Пожаревца. Њена песма Весела мама објавена је у “Зборнику књижевног стваралаштва мла- дих Србије и дијаспоре 18 у издању “Српске куће” из По- жаревца.

Била je пресрећна a касније господин Братислав Голић, иначе главни уредник, ступа у контакт са њом и пред- лаже објављивање збирке песама. Наравно песама je било и оне су захваљујући и драгом Бати стигле међу ове корице.

Дариа Данка Декић je ученица V2 разреда ОШ "Рас- тко Немањић - Свети Сава" из Нове Пазове. Сада, као петак, наставља да пише и даље уз подршку својих на- ставника и наравно и даље њене учитељице Мире и својих родитеља. И последње...

“Када сам читала стихове песме о једној девојчици, пошле су им сузе на очи као и мени. Тада сам рекла да ћу написати књигу..." "Најдражи моји родитељи, ja сам и успела, са свега десет,..."

Ово је њена прва књига у издању Културно-издавачког центра "Српска кућа" из Пожаревца.

Књига је објављена 2018. године.

 

СРПСКА КУЋА ФЛЕШ

Alternative flash content

Requirements

Get Adobe Flash player

ЧАСОВНИК