www.srpskakuca.org.rs

Милана Бјеливук Ковач, рођена 07.11.1990. у Сомбору. Завршила основну и средњу музичку школу „Петар Коњовић“ у Сомбор, као у мастер студије на Педагошком факултету у Сомбору, смер учитељ. Одбрана мастер рада је била из предмета Методика наставе музичке културе на тему „Примена Орфовог инструментарија у нижим разредима основних школа“. Након завршетка мастер студија уписала Музичку академију на Слобомир П Универзитету у Бијељини, смер општа музичка педагогија. Дипломски рад сам писала из предмета Хармонија са хармонском анализом на тему „Оперета Црвенкапа“. У септембру, 2018. године уписала мастер студије на Академији уметности у Новом Саду, департман музичка академија, смер музичка педагогија где је у октобру 2019. године завршила мастер студије одбраном мастер рада на тему Улога оркестарског музицирања ученика основних општеобразовних школа. Од септембра 2014. запослена у ОШ „Никола Тесла“ Кљајићево као наставник музичке културе. У фебруару 2014. је у истој школи почела прво да волонтирам и основала хор „Теслини славуји“. Хор је у кратком временском периоду остварио сарадњу са културно уметничким друштвима из своје локалне заједнице.„Теслини славуји“ уз сарадњу са луткарском секцијом коју је започела у школи васпитачица у пензији Милица Буча са учитељима, почео да учествује у музичким-сценским делима. Аутор је луткарске оперете „Црвенкапа“.
Приказ досадашњих уметничких односно научних резултата:
2015 . године објављен јој је рад у часопису Норма, који је за време студирања на Педагошком факултету радила са професорицом др. Мила Бељански и са колегиницом Милицом Мазињанин: „Искуства младих о породичном васпитању данас“, Милана Бјеливук, Милица Мазињанин, Мила Бељански; НОРМА-часопис за теорију и праксу васпитања и образовања, Сомбор, 2015.
Освојено друго место са хором „Теслини славуји“ у децембру, 2015. године на фестивалу „Микрофон је ваш“ у Бачком Моноштору.
Освојено друго место и специјална награда за иновацију у луткарству на фестивалу „Луткеф“ у Београду.
Захвалница наставници и дипломе ученицима за учешће на 12. међународном конкурсу „Матерња мелодија и образовање“ у Новом Саду.
2019. учешће хора са оперетом „Црвенкапа“ на „Фестивалу стваралаштва младих“ у склопу Сајма књига у Београду.
2019.учешће на Зимским чаролијама у Сомбору, у склопу манифестације која се организује поводом божићних и новогодишњих празника.

 

Објављена књига 2020.

СРПСКА КУЋА ФЛЕШ

Alternative flash content

Requirements

Get Adobe Flash player

ЧАСОВНИК