www.srpskakuca.org.rs

Чланци

ИВАНА БАБИЋ ПЕСМЕ МОЈЕ МЛАДОСТИ

ИВАНА БАБИЋ - ПЕСМЕ МОЈЕ МЛАДОСТИ

Ивана Бабић рођена је 6. јула 2002. године у Бијељини од оца Крсте (1969) и мајке Александре (1979), девојачко Станивуковић. Има млађег брата Ивaна Бабића (2006). Основну школу ,,Алекса Шантић“ завршила је у Угљевику.Песме пише ,,откако је узела перо у руке“, још од нижих разреда основне школе и она је најмлађи писац своје школе у којој нико до сад није објавио књигу.
Освајала је прва места на многим општинским конкурсимa као и признање на литерарном конкурсу у поводу обележавања 26. годишњице од оснивања Прве мајевичке бригаде Војске Републике Српске, написавши песму ,,Прошлост браним од смрти што прети“. На такмичењу рецитатора у Бијељини (регионално такмичење) у категорији средњих школа,у оквиру манифестације ,,Вишњићеви дани“, Ивана је зазузела 3. место.Бави се писањем поезије, глумом, рецитовањем, водитељством... Добијала је главне улоге, а имала је прилику да игра насловну улогу у Нушићевом комаду ,,Госпођа министарка“ у Центру за културу ,,Филип Вишњић“.
Други је разред гимназијског одељења у СШЦ-у ,,Михаило Петровић Алас“ у Угљевику и одличан је ђак. Њена песма ,,Кестен“ објављена је у Зборнику књижевног стваралаштва младих Републике Српске бр. 4. Зборник је објавила ,,Српска кућа“ из Пожаревца, а при корекцији песама које су послате на конкурс помогла јој је професорка Валентина Гаврић којој је Ивана захвална. Иванине песме су рецитоване на јавним часовима Школе глуме ,,Просценијум“под вођством глумца Михаила Максимовића из Београда. Ово је њена прва књига у издању Културно-издавачког центра ,,Српска кућа“ из Пожаревца.

Књига је објављена 2019. године.

 

СРПСКА КУЋА ФЛЕШ

Alternative flash content

Requirements

Get Adobe Flash player

ЧАСОВНИК