www.srpskakuca.org.rs

Чланци

БИБЛИОТЕКА МЛАДИ ТАЛЕНТИ

МЛАДИ ТАЛЕНТИ - СТО МЛАДИХ ТАЛЕНАТА

Културно-издавачки центар "Српскa кућа" на челу са директором и оснивачем као и идејним творцем пројекта Братиславом - Батом Голићем и са својим тимом ентузијаста и љубитеља писане речи формирао је 14. 08. 2000. године библиотеку "МЛАДИ ТАЛЕНТИ". У оквиру новоформиране библиотеке "МЛАДИ ТАЛЕНТИ" "Српска кућа" је 2000. године објавила своју прву књигу а уједно и прву самосталну књигу Катарине Миликиев из Пожаревца под називом "Детињство златних стихова" а Катарина је тада имала само десет година. Ово нам је био подстек за даљи рад на афирмацији младих писаца Србије и стварање НАЈВЕЋЕ ПОРОДИЦЕ МЛАДИХ ПИСАЦА У СРБИЈИ И У СВЕТУ.
На овај начин желимо да будемо младима на дохват руке тј. да откривамо талентовану децу која су надарена за писање.
За подршку нашем пројекту велику захвалност дугујемо свештенству манастира Рукумија, који су нам дали благослов и поклонили један број књига да би наши млади нараштаји могли да сазнају и науче о историји и култури нашег народа као и да се духовно образују. На МЕЂУНАРОДНИ ДАН ПОЕЗИЈЕ 21. 03. 2004. године осмислили смо и покренули пројекат "СТО МЛАДИХ ТАЛЕНАТА - поезија", којим желимо да откривамо, негујемо и очувамо нашу врло талентовану омладину јер смо приметили да имамо много талентоване деце која нису успела да пренесу своје мисли у књигу и да буду доступне свим читаоцима. Наш мото је: "Све што није записано, не постоји". Пројектом "Сто младих талената" циљ нам је да створимо велику породицу од 1000 МЛАДИХ ПИСАЦА КОЈИ ЋЕ КРОЗ НАШ ПРОЈЕКАТ ОБЈАВИТИ СВОЈУ КЊИГУ. На овај пут смо кренули и надамо се нашем успеху јер наша земља Србија има изузетан песнички потенцијал. Зато не пропустите прилику да будете део наше највеће породице писаца. У овај пројекат је укључено преко 50000 деце. Укључили смо децу из дијаспоре као и децу свих националних мањина који живе у Србији јер су показали велико интересовање за овај пројекат.

Братислав-Бата Голић са Катарином Миликиев аутором књиге "Детињство златних стихова" првим писцем Српске куће у библиотеци "Млади таленти". Књига је објављена 2000. године а тада је Катарина имала само 10 година. На слици је и Ана Дудаш, књижевник из Малог Црнића први њен рецензент и велики пријатељ "Српске куће" која је подржала пројекат "Сто младих талената" и била рецензент. Снимак направљен 19. 08. 2011. године у порти цркве Св. Игњатија Богоносца у Малом Црнићу поводом Преображењских сусрета песника 2011. године.

ДЕЦО ОВО ЈЕ ВАША УЛАЗНИЦА У СВЕТ КЊИЖЕВНОСТИ И ВИ СТЕ САДА ДЕО НАШЕ НАЈВЕЋЕ ПОРОДИЦЕ МЛАДИХ ПИСАЦА!

СРПСКА КУЋА ФЛЕШ

Alternative flash content

Requirements

Get Adobe Flash player

ЧАСОВНИК