www.srpskakuca.org.rs

ВАЊА МИЛУТИНОВИЋ ПОЛЕТАРАЦ У ПОЗОРИШТУ

ВАЊА МИЛУТИНОВИЋ - ПОЛЕТАРАЦ У ПОЗОРИШТУВања Милутиновић (девојачко Драговић), удата, супруг (Милорад) има двоје деце ,Александндру (1999) и Андријану (1995), рођена је 26.09. 1968. године у Бијелом пољу - Црна Гора. Основну школу завршила је у Бијелом Пољу. Средњу школу - смер туристички техничар, завршила је у Будви Схвативши да угоститељство и туризам не одговарају њеним креативним способностима 1988. године уписује Академију за васпитаче у Никшићу. За сво то време активан је члан фолклора (10 год), аматерских позоришта, литерарних и рецитаторских секција, покрета Горана, ритмичке секције, плесне школе, као и носилац читалачке значке, Михајло Лалић.
Дошавши у Жагубицу 1991. да ради као васпитач, применила је стечена знања у раду са децом и остварила бројне резултате на окружном и Републичком нивоу.
На фестивалу традиционалних игара и модерног плеса у Пожаревцу, њене кореографије су освојиле бројне награде (за костим, извођење, III место у традиционалним играма...
На Дедару (дечје драмске радости) у Смедереву, њене представе у којима су глумила деца, родитељи, васпитачи и сам аутор, освојиле су награде за:
- стваралачку примену у луткарској метности (2005)
- најбољу дечју луткарску представу (2006)
- посебност (2006)
- најбољу позоришну представу деце и васпитача
(II награда) 2007
- најбољу дечју луткарску представу II награда 2007.
Активна је на свим семинарима и сусретима васпитача у организацији Савеза васпитача и Министарства просвете.
Књига је објављена 2007. године.

СРПСКА КУЋА ФЛЕШ

Alternative flash content

Requirements

Get Adobe Flash player

ЧАСОВНИК