www.srpskakuca.org.rs

ŠEFKIJA M HASKOVIĆ LETOPIS OŠ RIFAT BURDŽOVIĆ TRŠO KARAJUKUĆA BUNARI

ŠEFKIJA M. HASKOVIĆ - LETOPIS OSNOVNE ŠKOLE RIFAT BURDŽOVIĆ TRŠO, KARAJUKIĆA BUNARI

Šefkija (Mehmed) Hasković, rođen je 17. 09. 1937. godine u Jablanovu, opština Bijelo Polje. Osnovnu školu završio je u Jablanovu. Nižu srednju školu završio je u Bistrici i Bijelom Polju. Višu realnu gimnaziju završio je u Bijelom Polju. Višu pedagošku školu završio je u Sarajevu na grupi predmeta: fizika i opštetehničko obrazovanje 1962. godine.

Od 01. septembra 1964, godine živi i radi kao nastavnik u OŠ “Rifat Burdžović Tršo” u Karajukića Bunarima. Izvodio je nastavu matematike od V do VIII razreda, opštetehničko obrazovanje od V-VIII razreda i fiziku od VII do VIII razreda. Bio je predsednik Odeljenjskog veća, predsednik Saveta škole, predsednik MK SSRN-a, član Saveta mesne zajednice, predsednik Mirovnog veća MZ, predsednik MK SSRN-a,delegat DPV-a SO Sjenica, delegat OK SSRN-a Sjenica. Po odluci SO Sjenica biran je za člana Školskog odbora.

Bio je izabran za vršioca dužnosti direktora škole “Rifat Burdžović Tršo.” 17.03.1982. godine izabran je za direktora Osnovne škole “Rifat Burdžović Tršo” Dužnost direktora obavljao je do 17.03.1987. godine. Povremeno je sarađivao sa TN (Tehničkim novinama), te je nagrađen sa knjigom KROZ VASIONU I SVEMIR. Letopis OŠ “Rifat Burdžović Tršo” je njegova druga knjiga. Bio je pohvaljivan, nagrađivan i odlikovan. U penziju odlazi 18.02.2003. godine. Živi u Karajukića Bunarima.

Na dan škole 13.10.2013. godine povodom 90 godina OŠ “Rifat Burdžović Tršo” mu je dodelila povelju za zasluge i objavljivanje prve Monografije škole kao i za sve rezultate na polju obrazovanja. Direktor, vlasnik i osnivač “Srpska kuće” iz Požarevca Bratislav Bata Golić dodelio mu je priznanje za zasluge i postignute rezultate na polju književnog stvaralaštva na Pešteri.

Ovo je njegova druga knjiga u izdanju Kulturno - izdavačkog centra “Srpska kuća” iz Požarevca.

Knjiga je objavljena 2015. godine.


СРПСКА КУЋА ФЛЕШ

Alternative flash content

Requirements

Get Adobe Flash player

ЧАСОВНИК