www.srpskakuca.org.rs

Nada Horn Staklene potpetice

NADA HORN - STAKLENE POTPETICE

Prvo se rodilo slovo (ja)10. 04. 1968.g. u Rumi,a onda su se rodili stihovi-Danilo 04. 01. 1993.g. u Rumi i Anastasia 11. 12. 2003.g. u St. Gallen, Švajcarska. Zajedno smo pesma.

Rodila sam se i odrasla u Rumi u Sremu. Stihovi i recitacija su bili oduvek vazduh koji dišem. Pohađala sam OŠ.“Zmaj Jovan Jovanović“u Rumi. Pesme sam počela da pišem rano ali tajno. Javno sam prvi put recitovala svoju pesmu u petom razredu.Pošavši u peti razred u mom se životu pojavio anđeo reči, koji me je ohrabrio da pišem i verujem u sebe. Zahvaljujuči tom anđelu svaki moj dan bio je stih da bi se uz veru u sebe pretvorio u pesmu. Anđeo se zvao Smilja Eremić, moja nastavnica srpskohrvatskog jezika. Dobijala sam razne nagrade i nikad nisam prestala da verujem u poeziju.

Završila sam trgovačku školu u Sr.Mitrovici. Udala sam se 1989.g. Rodila sam najlepši stih Danilo 04. 01. 1993.g. u Rumi. Razvela sam se 1997.g.Od 1999.g. do kraja 2000.g.živela sam u Düsseldorfu. 2001.g. vraćam se za Rumu i upoznajem mog sadašnjeg supruga .Rupert Horn (10. 05. 1957. St Gallen Švajcarska).

Venčali smo se za moj rođendan u opštini Ruma (10. 04 2002.), da bi se 11.05.2002. venčali u pravoslavnoj crkvi u Rumi na centru.30.juna(2002.), mene i mog sina Rupert dovodi u Švajcarsku u St .Gallen i pruža nam topao dom. 2003.11.12.Anastasia upotpunjuje svojim dahom pesmu mog života. U pravoslavnom kalendaru 04.01.na rođendan mog sina Danila je dan Svete Velikomučenice Anastasie. Budući da su moj suprug i ćerka katoličke veroispovesti želela sam da svoju decu spojim kroz veru i ljubav, stoga i dajem ćerki ime Anastasia.
Godine 2003. u novembru selimo se u Arbon na Bodenskom jezeru Švajcarska gde puštamo svoje korenje. Sama sam savladala nemački i engleski koristim se dobro ruskim jezikom. Uz to pokazujem interese za druge jezike tako da malo mogu na turskom, albanskom i italijanskom da pozdravim i porazgovaram.

Od 2011.g. redovno treniram u fitnesu. Od 2012.g. sam član Veslačkog društva „ Drachenboot Bodensee „u Arbonu.Od 2016. veslam Surf-ski na Bodenskom jezeru.Voda je moj dah, obožavam jezero i svaki dan se šetam pored jezera sa mojim psom Džeronimom. Krajem oktobra 2015. usvojili smo Džeronima koji je došao po našoj narudžbi iz Španije.U Španiji u gradu Burgos, je nađen na ulici i smešten u takozvanu“ Tötungstationen“,to je mesto gde uspavljuju pse lutalice, većina nažalost ostavljena od vlasnika. Srećom žene iz azila su ga spasile i dovele u azil,objavili su odmah njegovu sliku na internetu i mi smo se javili da želimo da ga usvojimo.Tako je Džeronimo španski galgos ili kod nas Hrt iz daleke Španije došao u naš dom. Postali smo bogatiji za još jedno srce i beskrajnu dušu,koju on poseduje.

Ovo je moja prva samostalna knjiga u izdanju Kulturno-izdavačkog centra “Srpska kuća” iz Požarevca.

Knjiga je objavljena 2017. godine.

 


СРПСКА КУЋА ФЛЕШ

Alternative flash content

Requirements

Get Adobe Flash player

ЧАСОВНИК