www.srpskakuca.org.rs

МИЛОШ МАЦАН - НОЋАС СУ ЗВЕЗДЕ НА БРОЈУ

Милош Мацан , рођен је 26. Јуна 1998. године у Краљеву. Живи у свом родном граду, насељу Берановац, у једној дивној породичној кући просветних радника пуној лепоте, зеленила и мирисног цвећа. Ученик је IV разреда ОШ "Вук Караџић" у Краљеву. Одличан је ученик и на свим пољима постиже велике успехе. Од малих ногу Миша је заволео књигу. Успављиван је најлепшом успаванком, буђен најинтересантнијом причом, песмом, бајком. Љубав према књизи у његову душу усадила је његова бака Миланка учитељица, мама Јасна, професор енглеског језика и комшиница Милева која му је са задовољством читала своје песме. Овај локнасти дечак, радозналог и устрепталог духа, врло рано је почео да се дружи са књигом "Јежева кућица" од Бранка Ћопића и показивао велико интересовање за лепотом и културом причања и састављањем првих прича на основу слика.
Из дана у дан како је Миша растао, расла је и љубав према књизи која је данас постала његова душевна храна и саставни део његовог срећног и радосног детињства.
Миша воли све предмете а нарочито историју, српски језик, ликовну културу, а изнад свега да чита, пише песме, приче и да црта. Воли шалу, игру, смех, своје најмилије, другове, учитеље, наставнике, природу, цвеће, једном речју све што га окружује. Не воли неправду, себичност, лаж. Поред великих школских обавеза, слободно време проводи у дружењу са својим љубимцима о којима је написао и своје прве песме о мачку Дунду и папагају Полију.
Са писањем песама почео је од првог разреда. Читајући песме Добрице Ерића, Недељка Попадића, Слободана Станишића, Дејана Алексића, Драгана Грбовића... добио је велику инспирацију за писањем песама и прича. Сусрети са овим песницима отворили су му нове видике у писању.
Миша је полазник Књижевне радионице и Мале школе анимираног филма Народне библиотеке "Стефан Првовенчани" у Краљеву. Захваљујући својим вредним, даровитим и оданим уметницима Гордани Тимотијевић, песнику и водитељу радионице, библиотекару и песнику Милоју Радовићу и изврсном уметнику Николи Масловари из Горњег Милановца, обе ове радионице су носиоци многобројних признања, похвала и награда широм Србије.
Миша је добитник многобројних награда.
Књига је објављена 2009. године

СРПСКА КУЋА ФЛЕШ

Alternative flash content

Requirements

Get Adobe Flash player

ЧАСОВНИК