www.srpskakuca.org.rs

Siniša Stamenković je ro­đen 14.08.1957. god. u Ladovici (opština Vlasotince). Pisanjem se bavi od svoje 16-te godine. Do pre par godina nije objavljivao svoja dela, a onda je odlučio da ih podeli sa svojim prijateljima i poznani­cima na Facebook- u.

Objavio je zbirku pesama „TEBI ANĐELE MOJ" 2017 Zbirka „TEBI, ANĐE­LE MOJ 2" je njegova druga objavljena knjiga kratkih priča.

Osvajao je mnoge nagrade i priznanja na književnim konkur­sima za poeziju i kratku priču, između ostalog: - Prvo mesto i povelja na konkursu „TOPLA RJEČ 3", Udruženje slobodnih umetnika Australije 2016.

- Zahvalnica u zborniku „RASKOVNIK" 2016 u kojem je za­stupljen,

- Treće mesto i zahvalnica na prvoj međunarodnoj umetničkoj olimpijadi „FUNCHESSTIC" 2016. Zastupljen je u mnogim zbornicima od kojih:

- Zbornik duhovne i rodoljubive poezije „PESNIČKI SABOR U OVČI U SLAVU SVETA PETKE" 2017.

- Zbornik književnog salona Stenka „ALMANAH 3"

- Zbornik srpsko bugarskog prijateljstva 2017

-Zbornik druge međunarodne olimpijade umjetnika 24-26.03.2017.

-Zbornik „TREPTAJ VREMENA" 2017. 2019 Organizovao pesnički konkurs o svom trošku u čast svojih roditelja - pre­minulog oca Milorada Stamenkovića i žive majke BranislaveStamenković - pod nazivim "TEBI ANĐELE MOJ", a na temu ZIDAR.

Siniša Stamenković je imenovan 2020 za Počasnog Docenta na prestižnom Univerzitetu FEDERICIANA u Italiji. Osvaja prvo mesto sa pričom NENAD u Italiji 2020na književnom konkursu organizacije "VerbumlandiAit" Galatone, gde je i sam član.

U štampi je zbirka ljubavne poezije "ZAUVEK U SRCU MOM" sa prevedom na italijanski jezik. I zbirka ljubavnih pi­sama pod nazivom "BISERI LJUBAVI" je u štampi i ona sa prevodom na italijanski jezik. Gosti u knjizi su gospođa Ređina Resta, književnica i Predsednica i gospođa Mirjana Dobrilla-Romanello, književnica i zvanični prevodioc, organizacije kul­ture i umetnosti VERBUMLANDIART, a u zbirci su prisutne sa po dva pisma. Knjiga je poklonjena muzeju ljubavnih pisama Torrevecchia Teatina gde se između ostalih mogu naći ljubavna pisma Pabla Nerude, Gabriele D'Armunzia i drugih.

U pripremi je i nešto do sada neuobičajeno, a to je zbirka lju­bavne poezije „VOLI ME, JER TE VOLIM“ u zajednici sa knji­ževnicom Mirjanom Dobrilla - Romanello.

Uskoro idu u štampu i dva romana: „PUT SUDBINE“ i „NE­NAD“.

Ovo je njegova druga knjiga u iydanju Kulturno-izdavačkog centra ’’Srpska kuća’’ iz Požarevca.

Knjiga objavljena 2021.

 

СРПСКА КУЋА ФЛЕШ

Alternative flash content

Requirements

Get Adobe Flash player

ЧАСОВНИК