www.srpskakuca.org.rs

Чланци

ЈОВАНА ЗАФИРОВИЋ - ИЗА МОГ ПРОЗОРА

ЈОВАНА ЗАФИРОВИЋ - ИЗА МОГ ПРОЗОРА

Јована Зафировић рођена је 21. 01. 1997. год. у селу Жбевац као друго дете оца Боре и мајке Гордане. Шест година старији брат Миша тренутно је студент медицине у Крагујевцу, док млађа сестра Ведрана завршава први разред основне школе. 
Године 2003. Јована полази у први разред са генерацијом старијом од себе, што потврђује њену велику жељу за школовањем и образовањем. Прве песничке кораке исказала је већ у трећем разреду уз велику подршку своје учитељице и породице, да би већ у четвртом разреду освојила награду на фестивалу “Витезово пролеће песника Србије.” Ово признање подстакло је Јовану да учествује и осваја награде на многим такмичењима младих песника, као што су:

- Конкурс Црвеног Крста,

- Завод за заштиту здравља,

Где је 2007. и 2010. године са песмом “Уједињени у борби против глади” као првопласирана учествовала на републичком такмичењу
На витезовом пролећу 2007. 2008. и 2009. године редовно осваја награде и њене песме бивају објављене у часопису “Витез”. Такође две године за редом “Српска кућа” из Пожаревца сврстава њене песме у књигу Сто младих талената. 
Јована Зафировић није само наклоњена писању песама она је и одличан ученик са свим петицама у основној школи “Драгомир Трајковић” у Жбевцу. У седмом разреду учествовала је на такмичењу из хемије (регионално) и биологије (републичко) у конкуренцији многих школа постигла је високо четврто место, и у осмом разреду учествује на републичком такмичењу из биологије постигавши завидан успех. 
Школа јој је опредељење, а хоби и ваншколске активности су: фолклор, спорт и пре свега очување животне средине, што потврђује да је велики заљубљеник природе.
Ово је њена прва збирка песама у издању Културно-издавачког центра "Српска кућа" из Пожаревца.
Књига је објављена 2011. године

 

СРПСКА КУЋА ФЛЕШ

Alternative flash content

Requirements

Get Adobe Flash player

ЧАСОВНИК