www.srpskakuca.org.rs

Чланци

ЂОРЂЕ КОВАЧЕВИЋ - У ЗАГРЉАЈУ ЖИВОТА

ЂОРЂЕ КОВАЧЕВИЋ - У ЗАГРЉАЈУ ЖИВОТА

Рођен је 17. фебруара , 2003. године, у Сокоцу,од оца Миодрага и мајке Дивне. Има старију сестру Анђелу .Одличан је ученик седмог разреда ОШ „Соколац“ у Сокоцу.
Од четвртог разреда пише пјесме и кратке приче, а озбиљнијим радом се почео бавити почетком шестог разреда. Учествовао је на многим литерарним конкурсима те је освојио и неколико награда : треће мјесто на тему- Живот и дјело Николе Тесле ( проза) на нивоу Републике Српске, друго мјесто, на тему- Снага хуманости ( проза ) на конкурсу Црвеног крста. Два пута је награђиван на конкурсу „Светосавље“ (поезија)Објављен му је литерарни рад у Зборнику књижевног стваралаштва младих Републике Српске (поезија) Учествује на приредбама и свечаним академијама, укључен је у више секција као што су литерарна , ликовна , хор , на којима такође осваја награде и постиже резултате у оквиру школе.
Сарађује са локалном радио станицом у дјечијој емисији „ Из школских клупа“. Поред наведених школских активности већ пет година се активно бави атлетиком и то трчањем на 1000 м и 800 м.
У слободно вријеме воли да се дружи са пријатељима, воли филм и путовања, природу и жели да у будућности студира биологију. Своје духовно богатство и успјехе дијели са својом породицом и пријатељима. За себе каже да је мали поета . Ово је његова прва књига у издању Културно-издавачког центра "Српска кућа" Пожаревац.

Књига је објављена 2016. године.

СРПСКА КУЋА ФЛЕШ

Alternative flash content

Requirements

Get Adobe Flash player

ЧАСОВНИК