www.srpskakuca.org.rs

Чланци

Мина Јанковић-Мој пут ка срећи

Мина Јанковић - Мој пут ка срећи

Мина Јанковић је рођена у Ужицу 14.02.2004. године, од оца Горана (1976.) и мајке Милене (1979.) (рођ. Станисављевић). Ученица је првог разреда Ужичке гимназије – природно математички смер, а основну школу је завршила као вуковац и ђак генерације ОШ “Нада Матић ” у Ужицу.

Мина за себе каже да је свестрана особа, што она заиста и јесте. Још у вртићу се истицала жељом за плесом, глумом... Већ тада се код Мине раз љубав према књизи, тако да док није знала да чита, гледајући слике, причала је приче.

Почела је да игра у фолклору у Куд Севојно са шест година, да би у шестом разреду наставила да се бави одбојком у ОК “Форма” Ужице. Песме је почела да пише још у другом разреду основне школе, обично мами, баки, учитељици као поклоне за осми март, рођендан...

Учествовала је на многим школским, општинским, окружним и републичким такмичењима из српског језика, математике, физике, хемије, биологије и италијанског језика и освајала награде.

Њена песма “Шапнула ми Ђетиња тајну из клисуре “ је 2018. године на истоименом литерарном конкурсу града Ужица освојила прву награду, а песма “Србија”је објављена у “Сто младих талената Златиборског округа“ 2019, песма “Другачија” објављена је у Зборнику књижевника и стваралаштва младих Србије и дијаспоре у издању Културно-издавачког центра Српска кућа из Пожаревца.

Мина воли да се дружи и слободно време проводи са пријатељима и добрим књигама.Родитељи су јој велика подршка.Мина је најмлађи писац града Ужица која је самостално обја књигу са својих 15 година.

“Мој пут ка срећи “ је њена прва збирка песама у издању Културно-издавачког центра из Пожаревца.

Књига је објављена 2019.

 


СРПСКА КУЋА ФЛЕШ

Alternative flash content

Requirements

Get Adobe Flash player

ЧАСОВНИК