www.srpskakuca.org.rs

Чланци

БРАНИСЛАВА МАРКОВИЋ - ТЕБИ НА ДАР

БРАНИСЛАВА МАРКОВИЋ - ТЕБИ НА ДАР


Бранислава Марковић је рођена у Лесковцу 6. јула 1993. године, од оца Бранислава, мајке Драгане.Живи у Врању, и ученица је осмог разреда основне школе ,,Радоје Домановић“.
Пише песме од седме године, и сматра да човек своја осећања најбоље може испољити кроз поезију. Учесница је многобројних конкурса како на нивоу школе, општине и шире, а неке од песама у збирци, су и оне које су биле награђене једним од прва три места од стране чланова жирија, и организатора конкурса. Њене песме објављиване су у многим врањским часописима, као и збирци песама ,,Улица талената“ коју је маја 2006. издала њена школа.
А недавно на конкурсу који је расписао регионални центар за таленте поводом Борине недеље освојила је друго место. Њена песма објављена је у књизи Сто младих талената Пчињског округа поезија за 2007 годину у издању Културно-издавачког центра Српска кућа из Пожаревца.
Најчешће пише о љубави, о животу и ситницама, која су само на изглед такве, јер како Бранислава каже, ситнице живот значе. Њени песнички узори су Десанка Максимовић и Мира Алечковић, и наравно писац свих времена Борисав Станковић.
Веома је осећајна, искрена, и толерантна, воли породицу, школу и пријатеље, а своје слободно време воли да проводи са животињама, а посебно са псима, и да наравно пише песме.
Што се њене, не тако далеке будућности тиче, због љубави према стварима у којима се пронашла, она би волела да се озбиљније бави писањем песама, и да буде новинар,а због своје велике љубави према животињама да буде ветеринар.
Сматра да сваки човек има по једно велико краљевство, и да се од малена морамо учити да владамо и управљамо њиме, и да не смемо дозволити лошим особама или пороцима да нам украду титулу краља.То краљевство је наш живот. Ово је њена прва самостална збирка песама у издању Културно-издавачког центра "Српска кућа" из Пожаревца.
Књига је објављена 2008. године.

СРПСКА КУЋА ФЛЕШ

Alternative flash content

Requirements

Get Adobe Flash player

ЧАСОВНИК