www.srpskakuca.org.rs

Анђела Ђорђевић - ЕФЕКАТ ЛЕПТИРА

Anđela Đorđević je rođena 01. 09. 2003. godine u Zaječaru gde živi sa roditeljima Sanelom i Ivicom Đorđević, bratom Nikolom. Do 2018. godine pohađa Osnovnu školu ,,Dositej Obradović“ u Vražogrncu i iste godine upisuje Gimnaziju u Zaječaru koju završava 2022. i postaje studentkinja Pravnog fakulteta Univeriteta u Beogradu. Pesme piše od svoje 8. godine. Neki od njenih uzora su Ljubivoje Ršumović kao i Desanka Maksimović. Osim pisanja poezije, puno vremena posvećuje čitanju raznih knjiga. Njene pesme su objavljivane u izdanjima Fanzina ,,Šraf“ kao I na sajtu ,,Prelepa poezija“. Ovo je njena prva samostalna zbirka pesama u izdanju Kulturno - izdavačkog centra ,,Srpska kuća“ iz Požarevca.

 

Објављена књига 2022.

Биљана Партало - ВЕСЕЛА ДРУЖИНА И ЛАВ

Biljana Partalo rođena je 5. januara 1992. godine u Banja luci. Nakon završene Gimnazije, diplomirala je opšti smjer matematike i informatike na Prirodno - matematičkom fakultetu u Banja luci. Voli da piše još od ranog uzrasta. Nakon duže pauze, s ovom pričom vraća se pisanju, sa željom da to podijeli sa što više djece i roditelja. Kao majci dvojice dječaka, tema roditeljstva joj je posebno zanimljiva i u slobodno vrijeme voli da čita knjige o tome, kao i o drugim psihološkim i socijalnim temama. Dugo se aktivno bavila plesom, pa i sad voli da pleše i uopšteno da se bavi sportom. Kako kaže veliki je radoznalac i ljubitelj života, uvijek nađe nešto novo što je zainteresuje i fascinira, ali su joj ipak sinovi Fallou i Adama najveća inspiracija. Radi i živi već četiri godine u Njemačkoj.

 

Оbjavljena knjiga 2022.

 

Селма Јашаревић - Постхумни стихови о једној кајсији

Селма Јашаревић рођена 25. 12. 2007. у Новом Пазару, од оца Хамдије и мајке Игбале, ученица је осмог разреда основне школе ’’Авдо Међедовић’’ у Новом Пазару. У нижим разредима је почела да пише поезију и схватила да свој унутарњи свијет најљепше исказује стиховима. На конкурсу ’’Мој босански, моје богатств’’ који је организирало БНВ у Новом Пазару освојила је треће мјесто у својој категорији. Песма ’’Електро срце’’ уврштена је у Зборник књижевног стваралаштва младих Србије и дијаспоре 31. Ово је њена прва самостална књига у издању Културно - издавачког центра ’’Српска кућа’’ Д.О.О. из Пожаревца.

 

Oбјављена књига 2022.

Данијел Тејић - ЛАМОВИТА РОДНИ КРАЈУ

Данијел Тејић рођен је 31.3.2005. у Приједору од оца Ранка и мајке Гордане. Основну школу Јован Дучић завршио је у горњој Ламовитој као одличан и врло добар ђак. Његова пјесма Република Српска је објављена у Зборнику књижевног стваралаштва младих Републике Српске број. 8 у издању Културно - издавачког центра Српска кућа из Пожаревца. Почео је писати у 3. разреду али уз помоћ наставнице Гордане Анђић тај хоби је прерастао у нешто а то је ова књига уз то воли да пјева. Он је најмлађи и једини писац који је објавио своју књигу у основној школи Јован Дучић Ламовита. Његова прва књига “Данијел у свијету маште” објављена је 2021. године, а такође у међувремену је изашао и у Зборнику број 9. Републике Српске где је објављена његова песма. Једна занимљивост из његовог живота је то да је по памћењу са двије године знао да преприча бајку Мачак у чизмама. Ово је његова друга књига у издању Културно - издавачког центра “Српска кућа” Д.О.О. из Пожаревца.

 

Објављена књига 2022.

Јулија Вучићевић - МОЈЕ НЕБО ЗВЕЗДАНО

Зовем се Јулија Вучићевић. Рођена сам 4. 2. 2010. године у Крагујевцу, где и данас живим. Ученица сам шестог разреда Основне школе ,,21. октобар”. Одрастам са мамом Тањом, татом Слободаном и старијим братом Николом. Важну улогу у мом животу има бака Светлана која се појављује као јунакиња у неколико мојих песама. Поезијом се бавим од раног узраста. Одувек сам волела да пишем песме и склапам риме. Моју љубав према писаној речи приметила је још учитељица Јованка Игњатовић, али главни ветар у леђа дала ми је наставница српског језика Катарина Перишић. Бескрајно сам јој захвална на указаном поверењу, на нади и вери коју је уложила у девојчицу, добитницу тек неколико школских признања. Све што треба да знате о мени садржано је у мојим песмама. Ако се у некој од њих пронађете, раширите руке и полетите са мном јер је ово небо звездано довољно велико и широко за све нас! Ово је моја прва књига у издању Културно – издавачког центра ''Српска кућа'' из Пожаревца.

 

Објављена књига 2022.

СРПСКА КУЋА ФЛЕШ

Alternative flash content

Requirements

Get Adobe Flash player

ЧАСОВНИК