www.srpskakuca.org.rs

ВЕРА Д РАЈАКОВИЋ - СРБИЈО, ДОБРОТОЉУБЉЕ МИ КАЗУЈ

ВЕРА Д. РАЈАКОВИЋ СРБИЈО, ДОБРОТОЉУБЉЕ МИ КАЗУЈ

 

Вера. Д. Рајаковић рођена је 29. (16) јула 1957. године у селу Међинама од родитеља Дејана и Станике Васиљевић. Средњу школу завршила је у Пријепољу а учитељски факултет у Никшићу. Још као студент учествовала је на различитим књижевним фестивалима, "Мајска руковања" - Титоград (данашња Подгорица), Ратковићеве вечери поезије" Бијело Поље, "Лимске вечери" - Прибој, затим у Пожеги, Пријепољу, Плужинама, Новом Саду, Горњем Милановцу... Ти фестивали су допринели да се штампају заједничке збирке у којима има и њених песама.
Од књижевних врста писала је песме, приче, поему а намерава и да се огледа у сонетским венцима посвећеним знаменитим српским духовним именима.
До сада је објавила збирке песма; Центар себе пронађи, објављена 2001. у Пожеги. На људском послу, објављена 2002. у Ужицу, Љубавне епистоле и неколико песама, објављена 2004. у Ужицу, Мој типик (Моја правила, књижица намењена самоанализи ставова према личном Ја), објављен 2004. у Ужицу, Србијо, добротољубље ми казуј, објављена 2010. године у издању Културно издавачког центра Српска кућа из Пожаревца
Књига је објављена 2010. године.

СРПСКА КУЋА ФЛЕШ

Alternative flash content

Requirements

Get Adobe Flash player

ЧАСОВНИК